Gecertificeerde professionals zijn hard nodig: volg een opleiding bodemenergie!

17 januari 2023

  1. Home
  2.  → 
  3. nieuws
  4.  → Gecertificeerde professionals zijn hard nodig: volg een opleiding bodemenergie!

Branchevereniging Bodemenergie faciliteert dé opleidingen in Nederland ten behoeve van de certificering die verplicht is om werkzaam te mogen zijn binnen onze branche. Een groot aantal opleidingen wordt afgesloten met een CITO-examen. Naast de reguliere opleidingen verzorgen wij ook opleidingen voor eindgebruikers van bodemenergiesystemen en overheden, om de kwaliteit van de opgeleverde installaties te borgen.

Een volledig overzicht van de opleidingen die u kunt volgen vindt u hier. Wij hebben onlangs de indeling van de website wat aangepast. Hierdoor kunt u sneller zien welke cursus u nodig hebt en is het inschrijven nog makkelijker geworden. 

Voor elk instroomniveau en beroepsgroep de juiste cursus

Voor iedere bodemenergieprofessional die zich wil verdiepen, bekwamen of het vereiste certificaat wil behalen, bieden wij de juiste cursus. De Leergang Bodemenergie kent verschillende onderdelen op HBO/WO-niveau voor verschillende beroepsgroepen (zoals ontwerpers, regievoerders, gebruikers, opdrachtgevers, adviseurs, installateurs en bodemboorders). Kijk hier voor meer informatie over de opleidingsmogelijkheden. Mocht u vragen hebben, dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen via: cursussen@bodemenergie.nl

Cursussen voor overheden en omgevingsdiensten

Omdat de energietransitie volop in ontwikkeling is, zijn wij dat ook. Wij spelen in op de toenemende vraag naar specifieke cursussen voor overheden, bevoegd gezag, omgevingsdiensten en overige betrokkenen bij aanvraag van bodemenergiesystemen. Informeer naar ons uitgebreide aanbod basis- en verdiepingscursussen voor overheden. Wist u dat wij ook maatwerk cursussen bieden, samen met onze partners in het veld?

Wij bieden de volgende cursussen speciaal voor overheden aan:
Cursus OB: Basiscursus Bodemenergie voor Overheden  
Cursus OV: Verdiepingscursus Bodemenergie voor Overheden

Verplichte certificaten

De cursussen van Branchevereniging Bodemenergie sluiten nauw aan bij de huidige praktijk, de examens die door het CITO worden gegeven en uiteraard bij de eisen die er worden gesteld voor het behalen de verplichte certificaten. Daarbij werken wij uiteraard met docenten met de juiste expertise, up-to-date kennis en ervaring.

De volgende cursussen gaan binnenkort van start:

Cursus C (Specialisatie Bodemenergie: ontwerp & realisatie bovengrond)
Informatie en inschrijven voor 2, 9 en 16 februari

Cursus DO: Specialisatie ontwerp & realisatie ondergrondse open systemen 
Informatie en inschrijven voor 18 en 15 februari

Cursus B (Basiscursus Vakmanschap Bodemenergie)
Informatie en inschrijven voor 7, 15 en 21 maart
Inschrijven en inschrijven voor 17, 18 en 19 april

Cursus E: Specialisatie exploitatie open en gesloten systemen
Informatie en inschrijven voor 8 en 15 mei

Wacht niet te lang met inschrijven, want het aantal plaatsen is beperkt!