Webinar: Nieuwe leennormen, een impuls voor verduurzaming koopwoningen

10 januari 2024

 1. Home
 2.  → 
 3. nieuws
 4.  → Webinar: Nieuwe leennormen, een impuls voor verduurzaming koopwoningen

Op woensdag 24 januari aanstaande organiseert het Nationaal Klimaat Platform een webinar over de nieuwe leennormen. Want de verduurzaming van koopwoningen krijgt een impuls. Per 1 januari 2024 zijn de leennormen voor hypotheken aangepast. Kopers en woningeigenaren kunnen meer lenen als ze hun woning verduurzamen. Ook voor de aanschaf van een woning met een beter energielabel is meer leenruimte.

De subsidies en het Nationaal Warmtefonds blijven ook beschikbaar voor verduurzaming, met extra mogelijkheden voor huiseigenaren met een laag inkomen. Ook bieden sommige gemeenten aantrekkelijke financiering aan.

Klik snel door naar:

Techniek van nieuwe regels

In dit webinar gaan we in op techniek van de nieuwe regels. Wat wordt er mee beoogd? Welke mogelijkheden biedt het voor geldverstrekkers en voor de mensen die een hypotheek of duurzaamheidslening willen?

Het webinar is voor iedereen die bezig is met geldverstrekking en het verduurzamen van woningen. Er is veel ruimte om vragen te stellen aan de tafelgasten.

Tafelgasten

Bij Kees Vendrik, voorzitter van het Nationaal Klimaat Platform, schuiven de volgende gasten aan tafel:

 • Teun Bokhoven, voorzitter van het uitvoeringsoverleg gebouwde omgeving. Hij was nauw betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe regels.
 • Mieke Pels, dossierhouder leennormen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.
 • Job Dieleman of Mark Bal, dossierhouder VVE bij het ministerie van Binnenlandse Zaken
 • Michel Ligtlee, Vereniging Eigen Huis
 • Erik Kelhout, Triodos Bank, namens Nederlandse Vereniging Banken
 • Fiona Hamberg, Warmtefonds
 • Jasja Bos of Marcel Warnaar, Nibud

Aanmelden

Het webinar is op woensdag 24 januari van 10:00 tot 11:00 uur online te volgen. Meld u zich aan voor het webinar, dan stuurt het Nationaal Klimaat platform u vooraf een link naar waar het webinar live te volgen is.