Verbreed uw kennis en volg een energieopleiding … met ledenkorting!

05 augustus 2021

  1. Home
  2.  → 
  3. nieuws
  4.  → Verbreed uw kennis en volg een energieopleiding … met ledenkorting!

Nieuwe huizen worden energiezuinig gebouwd. Bestaande gebouwen, woningen en bedrijfspanden worden verduurzaamd. Naast bodemenergie, waar we u natuurlijk niets over hoeven te vertellen, zijn er verschillende alternatieven voor het voorzien in duurzame warmte (en stroom), waar nog veel over te leren valt.

Wat kan bijvoorbeeld waterstof voor ons betekenen? In hoeverre worden aquathermie en riothermie al toegepast? Hoeveel CO2-uitstoot is er eigenlijk bij het gebruik van biomassa? Hoe zit het met beleid en subsidies? Hoeveel energie wordt er gewonnen op jaarbasis, met één windmolen? En hoeveel hectare zonnepark moet er aangelegd worden om te voorzien in elektriciteit? En hoe verhouden andere warmte- en koudetechnieken zich tot mijn eigen business?

 

Verbreed uw kennis, volg de opleiding Duurzame Energie

Stichting PHOE verzorgt al jaren gerenommeerde Post-HBO Opleidingen in Energie. De kracht van de opleidingen ligt in de koppeling tussen de theorie en de praktijk. De opleiding Duurzame Energie behandelt de principes die aan de winning van duurzame energie ten grondslag liggen. Naast de verschillende bovengenoemde onderwerpen wordt er één les besteed aan rekenen en casuïstiek, inclusief rentabiliteitsberekeningen. Bekijk het volledige programma en de brochure op de website van PHOE

De opleiding Duurzame Energie gaat van start op 7 september aanstaande. De lessen worden op dinsdagen klassikaal of online gegeven en de opleiding wordt afgesloten met een tentamen. Na het behalen van het tentamen ontvang je het diploma ‘Duurzame Energie’. Na het doorlopen van de opleiding heb je een goed beeld van duurzame energiesystemen en kennis en vaardigheden om energievraagstukken op te lossen.

 

Introductie Energiekunde

De Post-HBO opleiding Introductie Energiekunde richt zich op energiegebruik binnen de industrie en de gebouwde omgeving, zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Er is aandacht voor conversie-, transport- en opslagprocessen, elektriciteit, stoom, bouwfysica, verlichting en verwarming. Daarnaast komen diverse niet-technische onderwerpen aan de orde, die belangrijk zijn in de praktijk van de energiedeskundige zoals bedrijfseconomie, advieskunde en marketing en sales.

De opleiding Introductie Energiekunde start op 8 september a.s. U wordt opgeleid tot energiedeskundige die voldoende allround is om in een bedrijfssituatie de benodigde maatregelen te bepalen ter bevordering van een optimale energiehuishouding. Na succesvolle deelname van de opleiding bent u een generalist in het vakgebied. U bent in staat om namens uw bedrijf of instelling de regie te voeren en als volwaardig gesprekspartner te fungeren wanneer het over energievraagstukken gaat.

 

Korting voor leden van Branchevereniging Bodemenergie

Vakantie achter de rug? Schrijf u dan meteen in voor de opleiding Duurzame Energie of Introductie Energiekunde. De opleidingen gaan van start op 7 resp. 8 september aanstaande, er zijn nog enkele plaatsen vrij. Indien u zich voor één van deze twee opleidingen aanmeldt met uw lidmaatschapsnummer van Branchevereniging Bodemenergie, ontvangt u 10% korting op de kosten voor deelname.

Schrijf u nu in met ledenkorting!

Inschrijven voor de opleiding Duurzame Energie

Inschrijven voor de opleiding Introductie Energiekunde

 

Overige Post-HBO opleidingen bij PHOE

Naast de opleiding Duurzame Energie verzorgt Stichting PHOE verschillende andere opleidingen op Post-HBO niveau en is er de mogelijkheid om door te studeren naar Energie Consulent. Tevens is er maatwerk mogelijk en kunnen wij de opleidingen in-company verzorgen.

Bekijk het volledige opleidingsaanbod op de website van PHOE.