TV-uitzending Het Klokhuis: de bodemgekoppelde warmtepomp uitgelegd aan kinderen

06 december 2021

  1. Home
  2.  → 
  3. nieuws
  4.  → TV-uitzending Het Klokhuis: de bodemgekoppelde warmtepomp uitgelegd aan kinderen

Het Klokhuis is een informatief jeugdprogramma van de NTR dat iedere schooldag wordt uitgezonden om 18.40 uur op NPO Zapp (NPO 3). Kinderen tussen de zeven en twaalf jaar leren elke dag iets over de wereld om hen heen, in de breedste zin van het woord.

De aflevering van 2 december 2021 staat geheel in het teken van de bodemgekoppelde warmtepomp. Manon van Het Klokhuis legt op een superleuke manier uit hoe warmte uit de bodem (15°) via een gesloten bodemenergiesysteem door middel van een warmtepomp wordt opgewarmd naar de gewenste temperatuur om een gebouw mee te verwarmen. Samen met Ivo Pothof van Deltares laat zij de 5 stappen zien in het verwarmingsproces, dat tot stand komt zonder dat er een fossiele brandstof nodig is.

Uitzending terugkijken

In de winter willen we dat het binnen lekker warm is. Maar hoe krijg je een huis warm? Een nieuwe manier om warmte te maken is met de warmtepomp. Een super ingewikkelde machine die warmte uit de grond haalt en het omzet in nog meer warmte. Manon gaat tot op de bodem uitzoeken hoe dit werkt.

Bekijk de aflevering via deze terugkijklink op de website van Het Klokhuis, samen met uw kinderen: