Succesvolle incompany bodemenergie bij OD IJmond

29 oktober 2018

  1. Home
  2.  → 
  3. nieuws
  4.  → Succesvolle incompany bodemenergie bij OD IJmond
Eind oktober heeft er bij de omgevingsdienst IJmond een incompany-cursus plaatsgevonden over bodemenergiesystemen. De belangstelling was dermate groot dat er een tweede editie in december volgt.

De incompany-cursus is ontstaan naar aanleiding van de introductiemiddag over bodemenergie die afgelopen zomer bij de omgevingsdienst is gegeven. Het programma bestond uit diverse onderdelen, waaronder de werking en toepassing van gesloten bodemenergiesystemen en waarom dat voor omgevingsdiensten van belang is. Docent Diane van Beek van IF Technology kreeg met name veel vragen over het aanleggen en op de juiste manier afvullen van boorgaten. Daarnaast is Henk Witte van Groenholland ingegaan op interferentie tussen gesloten bodemenergiesystemen onderling en tussen gesloten en open systemen. Tot slot heeft Wobbe van den Kieboom van KWA alles over de Seasonal Performance Factor (SPF) verteld.

Tweede editie

Onder de deelnemers waren handhavers van omgevingsdiensten in Noord-Holland. De belangstelling voor de cursus was zo groot dat Omgevingsdienst IJmond heeft gevraagd om in december een tweede editie te organiseren in Utrecht.

Praktijkmiddag

BodemenergieNL onderzoekt naar aanleiding van de vele vragen ook de mogelijkheid om begin 2019 een praktijkmiddag te organiseren over het maken van boorgaten voor gesloten bodemenergiesystemen.