Online stakeholderparticipatie over ingebruikname DSO gestart. DOE MEE!

16 februari 2022

  1. Home
  2.  → 
  3. nieuws
  4.  → Online stakeholderparticipatie over ingebruikname DSO gestart. DOE MEE!

Het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) speelt een belangrijke rol bij de Omgevingswet. Het DSO is het online domein waar onder andere (omgevings-)vergunningen kunnen worden aangevraagd en afgehandeld. Vanaf maandag 7 februari is de online stakeholderparticipatie voor het bedrijfsleven over de ingebruikname van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) geopend. Lees hier hoe u gebruik kunt maken van deze unieke kans om zelf invloed uit te oefenen op de werking van het DSO.

 

Invloed uitoefenen

Maak gebruik van deze unieke kans om zelf invloed uit te oefenen, samen met vertegenwoordigers van andere bedrijven, belangenorganisaties, de DSO-organisatie, het Programma Aan de slag met de Omgevingswet, het Informatiepunt Leefomgeving, overheden en uitvoeringsorganisaties.

Deel al uw bevindingen, vragen, zorgen, idee├źn en tips om de werking en gebruiksvriendelijkheid van het DSO te verbeteren en de ingebruikname naadloos te laten plaatsvinden voor uw eigen organisatie en/of voor uw sector.

 

Waar kunt u meedoen?

Ga naar het interactieportaal: https://bedrijvenparticipatie-dso.nl/. Hier kunt u zich inschrijven en direct meedoen met de eerste stap van de participatie.

 

Deelname is eenvoudig

Deze participatie is zo georganiseerd, dat u zelf bepaalt op welk moment en plaats het u het beste uitkomt om deel te nemen. Met een minimale inspanning doet u al mee en kunt u invloed uitoefenen.

 

Wat levert het (u) op?

Met uw deelname krijgt u een totaalinzicht in alle vragen en oplossingen van alle deelnemers waarmee u de ingebruikname van het DSO voor uw organisatie zo goed mogelijk kunt voorbereiden. Daarnaast levert deze participatie een bevindingenlijst op van het bedrijfsleven voor de DSO-organisatie om de werking en gebruiksvriendelijkheid van het DSO te optimaliseren.

 

Voor wie bestemd?

Deze participatie is bestemd voor alle bedrijven en brancheorganisaties in Nederland die direct te maken gaan krijgen met het DSO.

Hoe meer organisaties er meedoen, hoe beter alle vragen en zorgpunten kunnen worden geadresseerd en aangepakt. Op de website Bedrijvenparticipatie DSO vindt u alle informatie en inspiratie om deel te nemen.