European Geothermal congress 2019 in Den Haag

14 juni 2019

  1. Home
  2.  → 
  3. nieuws
  4.  → European Geothermal congress 2019 in Den Haag

Door: Martin Bloemendal, KWR Watercycle Research Institute

Elke 3 jaar organiseert de European Geothermal Energy Counsil (EGEC) het Europese bodemenergie congres, dit jaar was dat in Den Haag. Omdat BodemenergieNL lid is van de EGEC hebben we geholpen om het congres te organiseren.

Tijdens de afgelopen edities in Pisa en Straatsburg (2013 en 2016 resp.) nam de aandacht voor opslag technieken al aardig toe, een trend die zich dit jaar heeft doorgezet.
Met 6 dedicated sessies, bijdragen in verschillende generieke sessies als “legislation”, “finance” en “market developments” en 2 site visits nemen de opslag/warmtepomp technieken flink toe in omvang.

BodemenergieNL was goed vertegenwoordigd met een eigen stand en presentaties van leden. Guus van Gelder, Henk Witte en Adriaan Penning hebben de stand bemand.
Martin Bloemendal en Frank Agterberg hebben geholpen in de organisatie en sessies voorgezeten. Verder waren er ook enkele inhoudelijk bijdragen en waren er deelnemers van het kennisplatform bodemenergie.

EGC’19 was een groot succes!

In totaal waren er 800 deelnemers, met elke dag circa 550 bezoekers. Er zijn circa 200 presentaties gegeven en 100 posters gepresenteerd.

We maakten een goede beurt door het congres diner bij een strandtent in Scheveningen te organiseren. Het was een zonnige avond en met circa 350 mensen hadden we een heerlijke avond aan het strand waarbij we onze gasten de Hollandse strandsfeer konden laten proeven.
“This is the best congress diner I have ever attended” hoorden we dan ook vanuit verschillende hoeken. Zowel inhoudelijk als qua organisatie hebben we met dit congres Nederland goed op de kaart gezet!