Bodemenergie verwarmt én koelt De Hallen in Amsterdam

22 juli 2021

  1. Home
  2.  → 
  3. nieuws
  4.  → Bodemenergie verwarmt én koelt De Hallen in Amsterdam

Sinds 2014 zijn De Hallen een bruisend centrum voor mode, kunst, cultuur, horeca en ambacht. De hernieuwbare warmte én verkoeling van De Hallen komt uit de bodem. In de winter wordt de warmte uit de bodem gehaald om het gebouw te verwarmen. De bodem wordt daardoor kouder. Die koude wordt in de zomer weer gebruikt om te koelen. Nieuwsgierig hoe dat werkt?

Bekijk hier het korte filmpje dat we enige tijd geleden hebben opgenomen in De Hallen.

 

Bezoek De Hallen tijdens de Open Energie Dag op 11 september

Een bezoekje aan De Hallen, gesitueerd in de gezellige Ten Kate-buurt waar ook veel leuke winkeltjes en restaurantjes te vinden zijn, is een aanrader. De oude tramremise ademt een nostalgische sfeer. Zo lopen er nog altijd tramrails door de centrale passage en worden de diverse ruimten aangeduid met originele stenen nummerbordjes.

Maar op 11 september wordt een bezoek aan De Hallen nóg meer de moeite waard! Dan is dit één van de locaties van de Open Energie Dag, waar u een interessante rondleiding kunt krijgen en uitleg over de verduurzaming en techniek t.b.v. de warmtevoorziening en koeling van dit karakteristieke pand. Kijk hier voor meer informatie over de Open Energie Dag en de locaties die meedoen.

Uw projecten óók op de Open Energie Dag?

Het is nog mogelijk om deel te nemen aan de Open Energie Dag met uw eigen project(en). Voor meer informatie verwijzen wij u naar dit eerder gepubliceerde bericht, waarin u tevens het aanmeldformulier vindt.

Mocht u hier vragen over hebben, aarzelt u dan niet contact op te nemen met Sandy Hoogendijk,
telefoonnummer 035 – 542 74 38 of via de mail: communicatie@bodemenergie.nl.