Adri Meijdam van a.s.r. wint WKO Duurzaamheid Award 2019

29 november 2019

  1. Home
  2.  → 
  3. nieuws
  4.  → Adri Meijdam van a.s.r. wint WKO Duurzaamheid Award 2019
WKO-beheerder en MVO-specialist bij a.s.r. Adri Meijdam heeft de vijfde WKO Duurzaamheid Award gewonnen. Meijdam kreeg deze onderscheiding, die al sinds 2015 bestaat, uit handen van Lot van Hooijdonk, de Utrechtse wethouder mobiliteit, energie en groen. De uitreiking vond plaats op 28 november tijdens het druk bezochte Nationaal Symposium van het Gebruikersplatform Bodemenergie.

 

             

De jury van de WKO Duurzaamheid Award 2019 riep Meijdam uit tot winnaar van de prijs vanwege zijn jarenlange werkzaamheden en inspanningen voor WKO-systemen. De jury prijst daarbij zijn activiteiten op het gebied van het opdoen en delen van kennis over WKO-systemen. Ook zijn rol in het verlagen van het energieverbruik van a.s.r. te Utrecht van 250 kWh naar 64 kWh was een belangrijke reden voor de jury om de prijs aan Meijdam toe te kennen.

 

Andere nominaties

Behalve Adri Meijdam waren ook Hajo Feeringa, beheerder van de technische installaties bij de provincie Drenthe, Marco Strooker, domeinbeheerder vastgoed bij de gemeente Alphen aan de Rijn, Leon Dukker, mede-directeur bij rozenkwekerij Porta Nova te Waddinxveen en Gerrit Engberts, hoofd Beheer en Onderhoud bij het Rijksmuseum genomineerd voor de WKO Duurzaamheid Award. Alle genomineerden zijn volgens de jury een voorbeeld en ook een inspirator voor het gebruik van een klimaatinstallatie met WKO als energiebron.

 

Nationaal Symposium

De uitreiking van de WKO Duurzaamheid Award maakte onderdeel uit van het programma van het Nationaal Symposium Gebruikersplatform Bodemenergie dat plaatsvond in het a.s.r.-kantoor in Utrecht. Tijdens de bijeenkomst gaf Lot van Hooijdonk, wethouder mobiliteit, energie en groen bij de gemeente Utrecht, haar visie op het klimaatakkoord, de inspanningen die de gemeente Utrecht daarin verricht en de rol die bodemenergie hierin kan en moet spelen.

 

Parallelsessies

Na de presentatie van Lot van Hooijdonk en de uitreiking van de WKO Duurzaamheid Award stonden er verschillende parallelsessies op het programma tijdens het symposium. Onder leiding van eerdere winnaars van de WKO Duurzaamheid Award werd tijdens de parallelsessies aandacht besteed aan verschillende innovaties in bodemenergie, het beheer en onderhoud van WKO-systemen en het optimaliseren van prestaties van bestaande WKO-systemen. Onder meer spraken de deskundigen daarbij over het efficiënter koelen en verwarmen met een WKO-triplet en de kansen van een WKO-scan voor de verbetering van de prestaties van de WKO-installatie.