Rob Jetten opent de Open Energiedag op 16 september in Nijmegen

18 juli 2023

  1. Home
  2.  → 
  3. Branchevereniging
  4.  → Rob Jetten opent de Open Energiedag op 16 september in Nijmegen

Demissionair minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten zal op zaterdag 16 september de Open Energiedag openen bij energiepark Nijmegen-Betuwe. Nieuwsgierige burgers kunnen op deze dag langskomen bij duurzame energieprojecten in heel Nederland om kennis te maken met de mensen en de technieken achter de energietransitie. Ontmoet bijvoorbeeld de mensen achter een windmolen, leer meer over een collectief warmtesysteem, voel de warmte – of in september juist nog de verkoeling – van bodemenergie of krijg een rondleiding in een nabijgelegen zonnepark.

De Open Energiedag wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. Bij de eerste twee edities waren er tal van mooie projecten te bekijken en deze editie kun je ook weer tientallen projecten bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het allereerste drijvende zonnepark van Nederland en een fietstocht langs een duurzaam warmtenet. In 2022 openden ruim zestig duurzame energieprojecten hun deuren om zo’n 5.000 bezoekers kennis te laten maken met hun initiatieven. Op www.openergiedag.nl vindt u alle locaties door heel Nederland die op 16 september hun deuren openen.

Het is ook nog mogelijk om zelf projecten aan te leveren! Wilt u bijdragen aan meer kennis en acceptatie van duurzame energietechnieken? Meld uw locatie dan aan voor deze editie van de Open Energiedag.

Voor meer informatie: Zet uw bodemenergie project in de spotlights op de Open Energiedag! | Bodemenergie Branchevereniging