Op donderdag 29 februari organiseren de VGME en het Gebruikersplatform Bodemenergie de Masterclass Bodemenergie voor de utiliteit. In de energietransitie zijn we steeds nadrukkelijker op zoek naar de beste en meest rendabele, duurzame energiebronnen. Het gebruik van bodemenergie komt dicht bij de meest ideale energievorm voor de toekomst. Niet alleen is de bron vrijwel onuitputbaar, ook levert deze het hele jaar door een constante temperatuur. Deze zorgt in de winter voor verwarming maar kan in de zomer een pand ook effectief afkoelen. Juist door de stabiele en langdurige levering van duurzame energie is een bodembron, als het gaat om exploitatiekosten, misschien wel de beste investering voor een gebouweigenaar.
Tijdens de masterclass zullen verschillende specialisten de diverse aspecten van het gebruik van bodemenergie toelichten. Daarbij komen niet alleen de voordelen aan bod, maar ook de juridische aspecten en de lessen die in het verleden zijn geleerd, en waarmee een gebouweigenaar of exploitant rekening moet houden. Ook is er aandacht voor de problemen op het steeds vollere elektriciteitsnet in ons land.
In één middag ben je volledig op de hoogte dus schrijf je in voor deze bijeenkomst
Locatie: Gom Karel Doormanweg 4, 3115 JD Schiedam, Nederland
13.30 uur – Ontvangst met koffie en thee
14.00 uur – Opening door dagvoorzitter Rik Molenaar, senior adviseur Techniplan
14.05 uur – Welkomstwoord door gastheer Olivier Lameris, Gom.
14.10 uur – Opening
Situatieschets van de huidige stand van zaken met betrekking tot de energietransitie in de utiliteit. Diverse ontwikkelingen komen aan bod, zoals beschikbaarheid duurzame energiebronnen, nieuwbouweisen, verplicht niveau energielabel in 2030, Paris Proof, Aanpak Energietransitie en rol van de gemeente. Door Paul Gerats, senior adviseur Swegers en de Bruijn.
14.25 uur – Perspectief van diverse vormen van duurzame energie. Door Harrie Assen, zelfstandig energiespecialist.
14.45 uur – De rol van bodemenergie in de energietransitie, inclusief toepassingen in de utiliteit en lessons learned. Door Rik Molenaar, senior adviseur Techniplan.
15.25 uur – Pauze
15.50 uur – Schaarste op het elektriciteitsnet; uitdagingen, kansen en oplossingen. Door Eelco de Vink (Stedin) en Michael Cavadino (Swegers en de Bruijn)
16.10 uur – Bediscussiëren van vragen en stellingen aan vier discussietafels.
16.55 uur – Conclusie en afsluiting door de dagvoorzitter.
17.00 uur – Rondleiding langs een klimaatinstallatie en/of Netwerkborrel.
17.30 uur – Einde.
Schrijf je alvast in via deze link!
Download hier de uitnodiging: uitnodiging masterclass 29 februari 2024 DEF